Corona Noodfonds Rotary Club Amsterdam-Nieuwendam

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 15.000 (76%)

De Corona-crisis stelt kwetsbare inwoners van Amsterdam-Noord voor ongekende problemen.

Door het verlies van (soms meerdere kleine) banen en het wegvallen van een deel van de georganiseerde hulp kunnen minima-gezinnen, mensen onder bewind, eenzame ouderen, verwarde personen en daklozen het zonder hulp gewoon niet redden.

De Florakokjes Minima Kidsclub kookt normaal gesproken 3x per week voor en mét 50 kinderen en hun ouders.

Nu dat niet kan doen zij met een team vrijwilligers - uit de probleemwijken zelf - geweldig werk om de keiharde gevolgen van de coronacrisis in hun buurten te verlichten:

Elke week verzorgen ze voedselpakketten voor het snel groeiend aantal mensen dat (nu nog) niet in aanmerkingkomt voor de Voedselbank

Op dit moment gaat het al om 120 huishoudens van 1 -7 personen.

Dat betekent per week 120 voedselpakketten.

We gaan ervan uit dat deze extra hulp nodig is tot en met juni.

De waarde van het voedselpakket is gemiddeld € 10 - exclusief het eten dat gratis ingezameld wordt.

Daarom doen wij nu een beroep op u.

Laten we er met elkaar voor zorgen dat de meest kwetsbare ouderen, alleenstaanden en gezinnen in Amsterdam-Noord die niet voor de voedselbank in aanmerking komen de komende maanden gezond te eten hebben.

Doneer nu: b.v. 100 euro = 1 gezin tot medio juni voldoende voedsel.

Wilt u direct doneren ?

Maak uw bijdrage over op NL06 zonder gebruik van de site:

IBAN: NL06 INGB 0000 1079 70
t.n.v. Rotaryclub Amsterdam-Nieuwendam
onder vermelding van Corona Noodfonds.
Heel hartelijk bedankt!

**** 13 april: Het streefbedrag is verhoogd naar 15000 Euro. Er is meer hulp  nodig nav de eerste grote voedseluitgifte van 11 April.  ****

Sponsortips

Sponsors vinden die jouw actie ondersteunen?

Iedereen kan het!

Wil jij ook een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor jpuw actie? Om je daarbij te helpen, hebben we een paar tips. Voordat je begint, zorg je natuurlijk dat je eigen pagina is ingevuld met een foto, je motivatie waarom je meedoet en hoeveel geld je hoopt op te halen.

1. Sponsor jezelf
    Begin bij je inschrijving met een donatie aan jezelf. Het inspireert jouw sponsors om dit goede voorbeeld te volgen.

2. Social Media
    Gebruik Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp of welk kanaal je maar wilt om te melden dat je meeloopt. Betrek ze bij je trainingen, vertel hoe je sponsoring verloopt en vraag om een bijdrage. Verwijs altijd naar je persoonlijke pagina.

3. Zet je netwerk in
    De allerbelangrijkste reden dat mensen je sponsoren met een gift, is simpelweg omdat je het ze persoonlijk vraagt. Wees niet bang om te vragen, je vraagt het niet voor jezelf maar voor het goede doel.
    Aan wie kun je een sponsorbedrag vragen? Denk aan familie, vrienden, buren, collega’s, studiegenoten, sportclub, kennissen, werkgever, etc.

4. Stel een sponsorlijst op
    Maak een lijst met daarop mensen en bedrijven die je een sponsorbijdrage gaat vragen. Bedenk met welk verhaal je die persoon benadert: het feit dat jij iets gaat doen voor het goede doel zal ze aanspreken! Hoe persoonlijker je vraag, hoe beter.

5. Benader ondernemers bij jou in de buurt
    De bakker of supermarkt op de hoek of je buurtkroeg: allemaal ondernemers die te interesseren zijn voor jouw enorme prestatie. Zorg voor een goed verhaal en benader ze persoonlijk. Bedenk ook een tegenprestatie: bijvoorbeeld hun logo op je shirt.

6. Betrek je sponsors
    Blijf in contact met je sponsors. Laat regelmatig iets van je horen, bijvoorbeeld of je op schema ligt met je training en hoeveel geld je al bij elkaar gehaald hebt. En bedank ze allemaal persoonlijk na afloop.

7. Samen sterk
    Doe je mee in een team? Organiseer dan sponsoracties met je teamleden en laat zien dat jullie als team voor hetzelfde doel gaan! Dat is niet alleen effectief maar ook leuk.

8. Benader lokale media
    Heb je ook gedacht aan de regionale of lokale krant? Of radio of televisiestation? Zij zijn altijd op zoek naar lokaal nieuws: benader ze met je bijzondere verhaal of inzamelactie. Een interview is al snel gemaakt en kan je enorm helpen bij het werven van sponsors.

9. Verdubbel je bedrag
    Vraag mensen in jouw netwerk om je opgehaalde bedrag aan het einde van de rit te verdubbelen! Loop je samen in een team met bijvoorbeeld collega’s? Vraag je baas om jullie sponsorbedrag te verdubbelen.

Bekijk alle
€ 15 05-05-2020 | 14:38
€ 10 29-04-2020 | 12:11
€ 50 29-04-2020 | 10:06
€ 25 25-04-2020 | 11:41 Kleine bijdrage door Sail Societeit op geattendeerd via Eric Witte
€ 10 24-04-2020 | 08:57
Bekijk alle

Een busje nodig -> Diks bellen

25-04-2020 | 13:50  Er worden heel wat ritjes gemaakt om de voedseldonaties op te halen. Dat hebben de Florakokjes en Flora4Life afgelopen week in hun auto's ondervonden. Het ging eigenlijk niet meer en er was een busje nodig. Via het netwerk kwamen we in contact met Diks Autoverhuur. Diks is een echt Amsterdams verhuurbedrijf (sinds 1949) met een groot gouden hart. Dus Diks heeft een busje tot eind mei een busje ter beschikking gesteld. Daar is iedereen superblij mee! Daar wordt je toch ook weer warm van, Thx Diks, super move!